Vyhlásenie výsledkov Súťaže Dedina roka 2011

24. novembra 2011 sa v Oravskej Lesnej uskutočnilo slávnostné odovzdávanie cien súťaže o titul Dedina roka 2011, ktorý získala práve táto obec. Na tom, že právom, sa zhodla nielen hodnotiaca komisia, ale aj účastníci podujatia. Oravská Lesná sa prezentovala aj ako veľmi srdečný a prajný hostiteľ a ponúkla svojim hosťom to najlepšie zo svojho chotára, vrátane tradičnej kultúry.

Slávnostného podujatia sa zúčastnili zástupcovia vyhlasovateľov súťaže (Ministerstvo životného prostredia SR, Slovenská agentúra životného prostredia, Spolok pre obnovu dediny a Združenie miest a obcí Slovenska), generálneho partnera a spoluorganizátora súťaže (COOP Jednota Slovensko, spotrebné družstvo), zástupcovia partnerských organizácií, zástupcovia ocenených obcí a obyvatelia Dediny roka 2011 Oravskej Lesnej. Obec bude na budúci rok reprezentovať Slovenskú republiku v európskej súťaži o Európsku cenu obnovy dediny, ktorú od roku 1990 vyhlasuje Európske pracovné spoločenstvo pre rozvoj vidieka a obnovu dediny so sídlom vo Viedni (ARGE).

Milej slávnosti sa zúčastnilo cca 200 pozvaných hostí z celého Slovenska a z radov domácich hostiteľov. Celý program moderoval Tibor Kubička zo Slovenského komorného divadla v Martine.

Odovzdávanie ocenení bolo obohatené kultúrnym vystúpením folklórnych súborov Magurka, Fľajšovan a bratia Chudobovci. Po oficiálnej časti slávnostného odovzdávania ocenení sa Lesňania prejavili ako perfektní hostitelia, pričom sa stoly prehýbali pod všakovakými dobrotami miestnej kuchyne.

Fotogaléria z vyhlásenia výsledkov súťaže: